SEO: zoekmachine optimale content

Goede content is vindbaar

Zoekmachines zijn slim. En gemaakt door mensen. Het is daarom geen toeval dat de logica van zoekmachines nauwelijks afwijkt van die van menselijke webbezoekers: dat wat de lezer makkelijk leest en goed begrijpt, waardeert een zoekmachine hoog. Dus SEO-content is gewoon goed geschreven en goed gedoseerde tekst.

Goede content

Kenmerken van ‘goede content’:

  • informatieve, actuele, onderscheidende teksten
  • strategische trefwoorden op sleutelposities
  • goede tekstopbouw met een kernachtige ‘lead’ en (tussen)koppen als html-‘headers’
  • overzichtelijke navigatie
  • slimme hyperlinks

Strategische trefwoorden

Een zoekmachine herkent de essentie van je site optimaal door herhaalde trefwoorden (‘keywords’) op sleutelposities, zoals titels, kopjes en alinea’s. De beste trefwoorden zijn de meest gebruikte zoekwoorden. Met bijvoorbeeld Google Analytics kom je die woorden makkelijk te weten.

Adequate metadata

Zoekmachines analyseren naast de content ook de ‘broncode’ (de html) om een site te beoordelen. Metatags, zoals titel (’title’) en beschrijving (‘description’), in de broncode verduidelijken de inhoud van je site. Ook html-koppen (‘headers’, H1, H2 en H3 e.v.) verhelderen de content voor zoekmachines.

Titel en beschrijving 

Veel zoekmachines tonen titel en beschrijving bovendien in de zoekresultaten. Formuleer dus een pakkende titel en beschrijving en verwerk de belangrijke trefwoorden erin.

Slimme hyperlinks

Hyperlinks zijn handig om de lezer naar meer informatie over bepaalde onderwerpen te leiden. Mits ze helder zijn en de lading dekken. Niet: klik hier of lees verder. Wel: relevante linktitels.

@Loïs Diallo: 3 december 2022

Deel het artikel

Volg me op

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees alle blogs